Netwerk en infrastructuur

Green Mini host heeft zijn Mac mini’s bij de groene en betrouwbare datacentra Serverius en EvoSwitch geplaatst.

Als onze diensten zijn redundant uitgevoerd. Dat wil zeggen dat we stroomtoevoer, netwerk en koeling dubbel hebben uitgevoerd. Op deze manier heeft uw server een zo hoog mogelijke uptime.

Wij leiden wij u natuurlijk graag rond in één van onze datacentra als u interesse heeft in de diensten van Green Mini host.

Serverius

Serverius is een modern datacentrum in Dronten en Meppel. Serverius staat garant voor een zeer hoge uptime. Die hoge uptime wordt gehaald doordat Serverius meerdere technieken gebruikt voor noodstroomtoevoer, brandblussing en dubbel uitgevoerde netwerkpaden.

Volledig 2N

Serverius is een van de weinige datacentra dat volledig 2N is uitgevoerd. Dit houdt in dat de stroomtoevoer naar de racks van Green Mini host in zijn geheel dubbel is uitgevoerd voor extra redundantie. Van zowel hoofdverdeler, UPS als generator zijn twee stuks beschikbaar. Zo lukt het uw Mac mini nooit uit te laten vallen.

Verbinding naar internetknooppunten

Het netwerk van Serverius heeft zeer snelle en goede verbindingen naar de belangrijkste internetknooppunten. Met een enorme capaciteit is er genoeg ruimte om door te groeien. Ook hier is alles redundant uitgevoerd. Daardoor vallen onze diensten niet uit bij een storing in apparatuur of netwerkverbindingen.

Low latency Europees netwerk

Hieronder een overzicht van het netwerk waar uw Mac mini op wordt aangesloten. Het netwerk is groot en zeer gevarieerd om de beste routes naar u en uw klanten te garanderen.

40Gbps AMS-IX

20Gbps DE-CIX Frankfurt

20Gbps NL-IX public peering

20Gbps GE-CIX Frankfurt

40Gbps RETN international telecommunications

20Gbps Tinet – Gtt

20Gbps Level3 Communications

20Gbps TATA communications

20Gbps Atrato & Hibernia

120Gbps of other partial and full transit and private peers

 

EvoSwitch

EvoSwitch is een CO2-neutraal datacentrum in Haarlem. Vanuit dit datacentrum verbindt Green Mini host uw Mac mini server met uw klanten over de hele wereld.

Hoogwaardige netwerkapparatuur

EvoSwitch maakt gebruik van de meest hoogwaardige (netwerk)apparatuur om uitval van het netwerk of uw server tot een absoluut minimum te beperken. Maar bij eventuele storing is er voldoende capaciteit om uw verbindingen op te vangen. De bezoeker van uw website wordt omgeleid via een andere verbinding.

Continue stroomtoevoer

Verder heeft EvoSwitch goede faciliteiten voor noodsituaties. Door middel van een UPS-systeem en noodaggregaten is een continue stroomtoevoer gewaarborgd.

Geen onbevoegden

Een strenge toegangscontrole en 24-uurs bewaking zorgen ervoor dat er geen onbevoegden bij uw server kunnen komen. Voor meer informatie over dit datacentrum kunt u de website van EvoSwitch bezoeken.